Kun je dit bericht niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MailPlus UP - De User Portal van MailPlus
Mei 2019

 Inhoud

Jaarverslag 2018 / Nieuwe casus / CCE Podium / Nieuwe e-learning / Congres 'Anders kijken naar probleemgedrag'
 

Jaarverslag 2018

Lees in ons recent verschenen jaarverslag 2018, ‘De kunst van het aansluiten’, hoe het CCE ook afgelopen jaar weer bijdroeg aan het creëren van nieuw perspectief in vastgelopen situaties.
  
Lees het jaarverslag

 

Nieuwe casus: Nieuwe strategieën voor Mara

Mara (11) heeft een licht verstandelijke beperking en zit op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Ze is vrolijk, leergierig en wil graag bij de groep horen. Ze vindt het leuk om met activiteiten mee te doen en zoekt contact met klasgenootjes. Helaas verlopen die contacten moeizaam. Mara begrijpt het gedrag van de andere leerlingen niet goed.
 
Bekijk de casus 

 

Actueel programma CCE Podium 

Het is bijna zover! Op 23 mei delen acht deskundigen hun verhaal op CCE Podium. Zo vertelt o.a. Baukje Schippers over nieuwe inzichten in het afbouwen van vrijheidsbeperking. En gaat Yolande Voskes in op het verminderen van dwang in de GGZ. Alle presentaties verschijnen na 23 mei online. 
    
Kijk voor meer informatie over sprekers CCE Podium

 

Nieuwe e-learning: NAH en daginvulling


Er staat een nieuwe e-learning online voor verzorgenden in de VVT. In deze module staat de vraag centraal wat de impact van dagbesteding is op cliënten met NAH.
 
 Bekijk de nieuwe e-learning 
   

Nu ook in het Engels: 'Zoeken naar somatische verklaringen voor probleemgedrag'


Bij consultaties in de gehandicaptenzorg ziet het CCE regelmatig dat somatische verklaringen voor probleemgedrag onderbelicht blijven. Ongemak, pijn of verminderd lichamelijk functioneren kunnen veel invloed hebben op de kwaliteit van bestaan en het gedrag van de cliënt.

Daarom is het online hulpmiddel 'Zoeken naar somatische verklaringen voor probleemgedrag' ontwikkeld. Gezien de belangstelling vanuit het buitenland is deze tool nu ook in het Engels beschikbaar.
 
Bekijk Engelse versie van online tool ‘Zoeken naar somatische verklaringen voor probleemgedrag’
   

Nieuwe casus: Als onrust je leven gaat bepalen


Bij meneer Abdel (65) is na veel onderzoeken een dementiesyndroom vastgesteld. Hij komt hierdoor terecht op een psychogeriatrische afdeling van een verzorgingshuis. Hier is het gedrag van meneer onberekenbaar, zowel overdag als 's nachts. De onrust op de afdeling groeit en de medewerkers komen onder druk te staan. 

Bekijk de casus
 

Schrijf je in voor congres 'Anders kijken naar probleemgedrag'

StudieArena organiseert in samenwerking met het CCE op 27 mei aanstaande het landelijke congres ‘Anders kijken naar probleemgedrag’, voor alle professionals in de langdurige zorg. Vragen als: “Welke omgevingsfactoren beïnvloeden het gedrag van cliënten en hoe ga je om met claimend, ontremd en ander probleemgedrag?” komen aan bod. Schrijf je in voor deze dag vol kennis- en ervaringsessies en attendeer ook je collega’s erop! Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Voor meer info en direct inschrijven ga naar:
 
Meer informatie en inschrijven 

Quote van de maand


"Slaan, gillen, dwalen, zelfverwonding, angst en apathie. Wat is de onderliggende oorzaak van dit gedrag?"
Spreker Landelijk Congres 'Anders kijken naar probleemgedrag' op 27 mei 2019: Geert Bettinger, trainer/coach en auteur 'Door stil te staan kom je verder' en CCE consulent
Colofon

Dit is een uitgave van het CCE (Centrum voor Consultatie en
Expertise)


Heb je vragen of suggesties?
Mail dan naar: communicatie@cce.nl

Aanmelden
Afmelden