Kun je dit bericht niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MailPlus UP - De User Portal van MailPlus

Inhoud

Juli 2019

Professionele Leergemeenschap | Inzicht in context | Probleemgedrag bij mensen met EMB | CCE Podium | Middagsymposia | Waardigheid & Trots
Professionele leergemeenschap

Professionele Leergemeenschap voor managers in gehandicaptenzorg

Als manager/teamleider in de langdurige zorg word je regelmatig geconfronteerd met ernstig en aanhoudend probleemgedrag van cliënten. Hoe ga je daar vanuit je eigen rol- en taakopvatting mee om? Zijn er preventieve maatregelen die werken en zo ja, hoe implementeer je die binnen je organisatie? Het CCE is een inspirerende Professionele Leergemeenschap (PLG) gestart waarin deze en andere vragen rond probleemgedrag aan de orde komen.
 
Lees verder

Slotbijeenkomst Inzicht in context

Ernstig en aanhoudend probleemgedrag ontstaat vaak in de interactie tussen de cliënt en diens omgeving. Om meer inzicht te krijgen in de invloed van de context op het omgaan met probleemgedrag, is het CCE in 2016 gestart met het project ‘Inzicht in Context’. Samen met zes instellingen in de gehandicaptenzorg is actieonderzoek gedaan naar afgeronde en lopende consultaties. Eind juni vond in De Mariënhof in Amersfoort de slotbijeenkomst 'Bewegen met probleemgedrag' plaats.

Lees verder

Probleemgedrag bij mensen met EMB

Probleemgedrag bij mensen met EMB wordt soms gezien als ‘nou eenmaal horend bij een syndroom’. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Zorgprofessionals en het CCE zoeken gezamenlijk naar manieren om de kwaliteit van bestaan van mensen met EMB te vergroten.
 
Lees verder

CCE Podium: eerste video's online

CCE Podium is dé plek waar deskundigen hun praktijkkennis delen over uiteenlopende onderwerpen rond probleemgedrag. De eerste twee videopresentaties zijn inmiddels online te bekijken. Vanaf september volgen zes nieuwe video's. 

Bekijk alvast de presentaties en trailer van: 

- Leony Coppens - Oog voor trauma en veerkracht

-
Arien Storm - Swipe een hulpverlener

- Karel de Corte - Moraliteit in hulpverlening en opvoeding (trailer)

-
Meer presentaties op CCE Podium

 

Middagsymposia ‘Probleemgedrag, om wie

draait het eigenlijk?’

In november vinden er weer op verschillende dagen en locaties middagsymposia plaats voor verzorgenden in de VVT. Dit keer is het thema: 'Probleemgedrag, om wie draait het eigenlijk?'. Deskundigen uit de praktijk gaan dieper in op de achtergronden en oorzaken van probleemgedrag en hoe je ermee om kunt gaan. Kies uit zes workshops vol met kennis, die je direct in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Meer informatie en aanmelden

  Speerpunten voor betere residentiële jeugdhulp

Afgelopen periode heeft een werkgroep met experts uit de wetenschap en praktijk, en met hulp van de jongeren zelf, gewerkt aan speerpunten voor jeugdhulp, onderzoek & beleid. Vanuit het CCE heeft Dorothé van Kempen als programmaleider jeugd deelgenomen aan deze werkgroep.
 
Lees verder

Cursus over analyse en aanpak van probleemgedrag in de ouderenzorg
  
In november starten we met de 3-daagse cursus ‘Geïntegreerde analyse en aanpak van probleemgedrag in de ouderenzorg’ voor professionals in de ouderenzorg. Deze cursus biedt het CCE samen met de RINO Groep aan. Wil je meer weten?

Lees verder

  Impressie Landelijke dag Waardigheid &
Trots

 
Op dinsdag 4 juni heeft de Landelijke dag Waardigheid & Trots plaatsgevonden. Zo’n 130 zorgprofessionals in de VVT kwamen samen in het Muntgebouw in Utrecht, om van elkaars successen met de aanpak van probleemgedrag te leren. Het CCE organiseerde deze bijeenkomst in het kader van het programma Waardigheid en Trots.

Bekijk presentaties en E-zine

Quote van de maand


'Anders kijken naar gedrag en minder focus op escalaties leveren meer werkplezier en nieuw perspectief op.'
Gedragskundige over de leeropbrengsten van het project Inzicht in Context 
Colofon
Dit is een uitgave van CCE (Centrum voor Consultatie en
Expertise)

Heb je vragen of suggesties?
Mail dan naar: communicatie@cce.nl
Afmelden